Zámek Vimperk se objevil v pořadech Výleťák a Putování krajinou

Nevejde se Vám do prázdninových plánů návštěva Šumavy a vimperského zámku? Navštivte ho alespoň prostřednictvím televizních pořadů!

V pořadu Výleťák, který natáčí Televize Seznam, se zámek Vimperk objevil jako letní tip těsně před začátkem prázdnin. Pozve Vás na výlet okolo Kubovy Huti a pak vlakem do Vimperka, nadšení turisté však mohou z Kubovy Huti na zámek přijít pěšky - po Zlaté stezce je to pouhých 11 km. Anebo o něco delší cestou přes rozhlednu!

V reportáži pak uvidíte nejen záběry z právě přístupné prohlídkové trasy, ale i záběry ze stavby, které se už staly v podstatě historickým záznamem, protože některá místa se od doby natáčení hodně proměnila.

Celý pořad můžete zhlédnout zde: https://www.televizeseznam.cz/video/vyletak/kubova-hut-nejvyse-postavena-zeleznicni-zastavka-u-nas-a-statni-zamek-vimperk-63933071.

Jihočeská televize zařadila vimperský zámek do svého cyklu Putování krajinou, kde se představilo již několik jihočeských hradů a zámků. Ve Vimperku se vám však redaktorka pořadu a pan kastelán pokusí ukázat, kolik zajímavých stop z historie se ukrývá v zámku, který ještě není opraven. Uvidíte mimo jiné dosud nepublikovanou novinku – nález krásného zeleného kamnového kachle, podle jehož vzoru bude vystavěna replika kamen.

Na pořad se můžete podívat zde: https://www.jihoceskatelevize.cz/archiv/putovani-krajinou/2325.html.

Pokud po zhlédnutí pořadu zjistíte, že zámek přeci jen stojí za to vidět na vlastní oči (určitě stojí!), budeme se těšit na vaši návštěvu!