Z Vimperka na Boubín, z Boubína na Vimperk

Věděli jste, že z rozhledny na Boubíně je to do Vimperka jen 12 km?

Milovníkům pěší turistiky a náročných výšlapů doporučujeme spojit návštěvu zámku Vimperk s výstupem na rozhlednu Boubín.

Začátek výletu: Státní zámek Vimperk.

Konec výletu: rozhledna Boubín.

Délka trasy: 12,5 km (+ cesta na vlak/autobus/parkoviště).


První prohlídka zámku vychází v 10:00. Po prohlídce se vydejte po červené turistické značce okolo nádraží směr Pravětín. Za Pravětínem je možnost pokračovat dále po červené turistické značce až na rozhlednu Boubín nebo odbočit na zelenou turistickou značku, která kopíruje Lesnickou naučnou stezku (Lesnická NS) a napojit se zpět na červenou značku u rozcestníku Nad Veselkou.

Z rozhledny Boubín pak lze pokračovat po modré turistické značce 4,5 km do Kubovy Huti (zastávka vlaku i autobusu) nebo po zelené turistické značce kolem Boubínského jezírka 6,1 km na parkoviště Pod Boubínem, popřípadě dojít po zelené turistické značce na železniční stanici Zátoň (7 km z rozhledny na žst.).

Tip: Pro turisty s autem je ideální zaparkovat ráno v Kubově Huti, do Vimperka se dopravit vlakem a z rozhledny Boubín dojít odpoledne zpět do Kubovy Huti.

(Poznámka: Celou trasu lze pochopitelně jít i obráceně. Začít ráno na rozhledně Boubín a využít možnosti poslední prohlídky zámku - v o prázdninách vychází poslední prohlídka v 16:30.)


(po kliknutí se mapa otevře v novém okně)


Turistické vizitky v okolí: CZ-778 Vimperk (k zakoupení na zámku), CZ-3328 Zámek Vimperk (k zakoupení na zámku), CZ-2127 Městská zvonice ve Vimperku (k zakoupení na zámku), CZ-1172 Šumavské lokálky, CZ-881 Rozhledna Boubín, CZ-880 Boubínský prales, CZ-2872 Kubova Huť.

Turistické známky v okolí: No. 501 - Vimperk (k zakoupení na zámku), No. 853 - Boubínský pralesNo. 2738 - Muzeum Vimperska (k zakoupení na zámku), Výroční turistická známka Neobjevené památky (VTZ č. 1548) - Zámek Vimperk (k zakoupení na zámku).